Monday, March 3, 2008

Dagens kommentar

Dagens uttalande går nog onekligen till Marion Cotillard som vann en oscar för bästa kvinnliga huvudroll i den franska filmen "La vie en rose", som för er som inte kände till det handlade om den franska sångerskan Edit Piaf (och nej, jag har inte sett den).
Enligt en interjuv som gjordes 2006, och som nu helt plötsligt dammats av och lagts ut på Internet, så antyder hon att attackerna mot World Trade Center iscensattes av husägaren eftersom det blivit för dyrt att renovera byggnaderna. När hon ändå var igång med att förtälja sina vilda konspirationsteorier, så passade även skådespelerskan på att avfärdada månlandningarna.
Även om det säkerligen finns en rad tvivelaktigheter rörande angreppen den 11 september, så får nog detta uttalande ta priset. Nu är jag iofs inte insatt i priserna för att hyra in ett gäng muslimska terrorister för att köra in två flygplan i två byggnader, men det låter åtminstonde inte som den billigaste lösningen för att riva två byggnader...
Det är också tydligen att Cotillard nu verkar ångra sitt uttalande, eller kanske inse att det på allvar kan skada hennes skådespelarkarriär i USA, där hon i dagarna ska inleda inspelningen av filmen "Public Enemies". Hennes advokat har nämligen låtit hälsa att hon: "aldrig tänkt bestrida eller ifrågasätta attackerna" och att hon är "beklämd över hur gamla uttalanden tagits ur sin kontext".
Hur som helst, dagens knäppaste uttalande (eller kanske 2006) går således till Cotillard, om inte annat för att hon inte ens har mage att stå för vad hon sagt...
Källor:
Oscar winner 'has doubts' on 9/11
”11:e september var inget terrorattentat"

2 comments:

Pål Bergström said...

Kanske skulle sätta dig in i vad omständigheterna handlar om innan du dömer ut henne. Dom flesta som uttalar en skepsis mot hennes uttalande tycks inte ha en susning om vad det handlar om.

Anonymous said...

Faktakolla innan man tror på svds "klipp-och-klistra"-artiklar? Kom igen nu, det lär man sig ju på lågstadiet.

http://www.tinyurl.se/e84